Svensk snuoperasjon

​Ski-gutta før den siuste av syv kamper i Sverige. Foto: Kenneth Egge Edner

01.10.2018
To ganger i løpet av helgen kom Ski U12 tilbake etter å ha ligget under med flere mål mot god motstand i den svenske cupen Future Youth Hockey Challenge.

Etter å ha startet sesongen sterkt med seier i to norske cuper, fikk U12 litt å bryne seg på i Kristinehamn og Karlskoga i helgen mot skarp norsk og svensk motstand. I gruppespillet ble en uavgjort mot sterke Karlskoga etterfulgt av klare seire mot Kristinehamn, Hovås og Filipstad. Deretter ventet en knokkelkamp mot Lørenskog. Etter å ha ligget under 3-0, begynte Ski-maskineriet å male – og ga seg ikke før det var 3-3. Det skulle vise seg at det ikke var siste gang Ski viste karakter i Sverige.

Deretter var det duket for ren gruppefinale mot BIK Karlskoga Blå. Kampen bølget frem og tilbake, og selv om innsatsen var der – så var ikke marginene på Skis side denne gangen. 2-1-tap mot laget som vant hele cupen.

Den kraftanstrengelsen ble fulgt av en kjøretur og ny kamp i den store Nobelhallen i Karlskoga to timer senere. Denne gangen var det BIKs ande cuplag Ski møtte i plasseringsspill. Foran eget publikum tok Bofors-laget føringen etter noen sekunder, men litt senere utlignet Ski. Fem minutter ut i andre periode begynte Ski å merke helgens hardkjør, og BIK hadde gått opp i 3-1. På mesterlig vis klarte de tolv iskrigerne i gult å gå ned i kjelleren, og snudde kampen til 3-3. Millimeter hindret også et nytt Ski-mål 20 sekunder før slutt. I stedet ble det sudden death, etterfulgt av straffer. Der dro BIK det lengste strået, og vant 2-1.

Allikevel, en helg som bygget lag på en helt annen måte enn noen turnering 07-laget har vært med på tidligere. Er det noe rart vi elsker hockey?